Omgeving

IMG_3942
Ouddorp en omgeving:

Ouddorp gelegen op het Eiland Goeree-Overflakkee op de grens van Zuid-Holland en Zeeland.
Eiland van rust en ruimte voor wie dit zoekt is dit eiland een heerlijk rustpunt.
Wil je meer aktie?……. nou dat is er ook zeker te vinden!

IMG_2543Heb je één keer in je leven vakantie gevierd op dit wonderschone stukje eiland…. neem dan van mij aan, je komt zeker TERUG!

Ouddorp met zijn kilometers lange schone en brede zandstranden zo ver je kunt kijken….. Wandel- en fietsroutes over de dijken, duinpaden, langs de zee, de oude boerderijtjes, de tulpenvelden in het voorjaar….. het vrijheidsgevoel is geweldig.

Rondom de Noordzee met zijn beroemde Brouwersdam het gehele jaar een spectakel met kitesurfers, yoga-lessen, blow-karten, diverse trendy beachclubs en andere activiteiten. Aan het eind van de Brouwersdam bij de doorlaatsluis van de Grevelingen kun je zeehonden spotten…. gewoon in de vrije natuur!
Dan Europa’s grootste binnenmeer ‘Grevelingenmeer’ met zijn schitterende natuurschoon, kleine strandjes, onbewoonde eilandjes waar je met een bootje gewoon kunt aanleggen, windsurfers, waterjump, restuarantjes etc. Erg leuk is ook tochtje te maken met een oude stoomlocomotief van het RTM museum in combinatie met een rondvaart over de Grevelingen.

IMG_3935

Vanaf de Ouddorpse vuurtoren over het fietspad richting Goedereede vindt u de prachtige natuur van de ‘Kwade Hoek’. In de vroege ochtend kunt u er zelfs reeën tegenkomen dus…… sssst. Door natuurmonumenten worden hier regelmatig acitiviteiten voor zowel volwassenen als kinderen georganiseerd….. leerzaam en spannend.

Voor uw kinderen zijn er nog meer sttracties in de omgeving waar ze niet over uitgepraat raken nl; de geitenboerderij De Mekkerstee, de speeltuin De Flipjes, zwembad Zuiderdiep en zeehondenopvang A Seal te Stellendam.

Goedereede op een afstand van zo’n 5 km bevindt zich dit historische stadje. De geschiedenis van Goedereede gaat terug tot de Romeinse tijd toen er ten noordwesten van het huidige stadje al sprake was van een belangrijke havennederzetting. Tot op de dag van vandaag lijkt er in het oude stadscentrum niet veel veranderd….. het authentieke Pieterstraatje met zijn bakkerswinkeltje…. zo uit een sprookjesboek gekropen….. De oude toren met zijn Torenmuseum Goedereede biedt een fenomenaal uitzicht over de gehele kop van Goeree tot Zeeland toe.
Hier geen drukke winkelstraten…. geen rumoer maar het gezellige marktplein met zijn terrasjes en gemoedelijke uitstraling. Het leven is er goed…..

Evenementen
In Ouddorp en omgeving word veel georgniseerd. Niet alleen ’s zomers maar in alle jaargetijden is er veel te beleven. Niet alleen de toeristen maar ook de locals kunnen dit zeker waarderen. Een paar voorbeelden zijn: KNRM Ouddorp Reddingbootdag , rondleiding visafslag Stellendam, Molendag, Trekkertrek familiedag, Goereese Kunstdagen, vele rommelmarkten, toeristendagen, havendagen, Goereese Portdagen, Food Truck Festival, Concert at Sea, tennistoernooien, brandweerdag, huifkartochten, braakballen pluizen, donkerwandeling Oostduinen, strandjutten, lichtjestour op de fiets, bingo, nachtvlinders vangen, speurtochten, 110 km omloop van G-O, wielertocht GO-Classic, vuurwerk- en lasershow op het strand, strandkampvuur, week van de vis, boerenlanddag, wintermarkt, kersttramrit RTM ect. ect.
Voor verdere info: vvv Goeree-Overflakkee

4651117524_702e892dd6_o
Tips to do…..in Holland
50   km    Vrouwenpolder    :    Deltapark Neeltje Jans (stormvloedkering)
45   km    Veere                      :    authentiek Zeeuws stadje
22   km    Zierikzee                :    authentiek Zeeuws stadje
45   km    Rotterdam            :     wereldhavenstad, Spido, winkelen, koopgoot, Erasmusburg, Euromast, architectuur, dierentuin Blijdorp
65   km    Den Haag              :    Scheveningen, Binnenhof, Mauritshuis, Madurodam, Drievliet, Duinrell, Corpus
120 km   Amsterdam            :    Anne-Frank huis, Rijksmuseum (nachtwacht), Madame Tussaud, Dungeon, rondvaart grachten, Heineken Experience
100 km   Lisse                        :    Keukenhof keukenhof
100 km   Kaatsheuvel           :    0-99 jaar……..  de Efteling